Halászlé na víně
Suroviny
- 1200 g Kapr obecný
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 200 g Nudle široké
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Feferony
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.3 l Voda pitná
 - 1.3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 173.8 mg
 - Draslík 1172 mg
 - Vláknina 2883 mg
 - Vitamín A 2883 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí.
 - 
                                3
V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát.
 - 
                                4
V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                5
Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu.