Utopenci s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Feferony
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 10 ks Špekáčky
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Paprika pálivá mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 6248.9 mg
  • Vitamín A 6248.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.

  • 2

    Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.

  • 3

    Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.

  • 4

    Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.

  • 5

    Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.

Komentáře k receptu