Pikantní kuřecí steak se šunkou, kysaným zelím a s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Kuřecí prsa
  • 250 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Šunka parmská
  • 3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 771.2 mg
  • Vláknina 7321.6 mg
  • Vitamín A 7321.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky, osušíme je, osolíme, posypeme mletým pepřem. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, ostraníme semínka a pokrájíme ji na tenké nudličky.

  • 2

    V teflonové pánvi si rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty), plátky posypeme červenou paprikou. Poté maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibuli s chilli a za stálého míchání smažíme téměř dorůžova. K cibulce přidáme kysané zelí, dochutíme ho solí i případně cukrem (podle kyselosti) a pod poklicí zelí dusíme 10-12 minut. k zelí ke konci dušení přimícháme rajskou šťávou. Na zelí poklademe kuřecí prsa, na každý steak položíme plátek šunky a pod poklicí necháme vše prohřát 3-5 minut.

  • 3

    Kuřecí steaky s plátkem šunky opatrně dáme na talíře, okolo poklademe kysané zelí a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu