Tortilla s hovězím masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 50 g Salát ledový
  • 20 g Pepř 4 barev
  • 100 g Kukuřice
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 kávová lžička Pažitka
  • 4 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička citrónové šťávy
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 4 ks Tortilla
  • 8 ks Eidam 30% uzený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1996 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 238.9 mg
  • Vláknina 10715.3 mg
  • Vitamín A 10715.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme půlku jemně nakrájené cibulky. Až cibulka zesklovatí, přidáme maso a necháme chvilku podusit. Občas promícháme.

  • 2

    Dresing si připravíme tak, že si do mísy dáme celý bílý jogurt a celou kysanou smetanu. Přidáme nakrájenou pažitku, bazalku, oregano a zakápneme kapičkou citronové šťávy. Mírně osolíme a promícháme. Dle chuti opepříme.

  • 3

    Tortilly si připravíme buď opečené jemně na pánvi (kdo má radši křupavější tortillu), nebo v horkovzdušné troubě. Opláchneme ledový salát a rajčátka a necháme okapat. Poté rajčátka nakrájíme na menší kousky a dále si připravíme kukuřici. Maso dále jemně promícháme a po dobu dvaceti minut necháváme na pánvi (aby maso bylo sušší). Nakonec maso dochutíme pepřem a solí dle chuti.

  • 4

    Na připravenou tortillu poklademe salát, rajčátka, sýr, slaninu, kukuřici nakonec pokládáme maso a polijeme zálivkou. Tortillu zatočíme a zabalíme do alobalu, aby nám nevychladla.

Komentáře k receptu