Žloutková pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 294 mg
  • Draslík 59.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Zvlášť ušleháme bílky na pevný sníh.

  • 2

    Do žloutkové pěny přidáme rum a lehce vmícháme ušlehanou smetanu a bílkový sníh.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu