Brněnský drak s pečeným bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 2 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř zelený celý
  • 8 ks Brambory
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1781.2 mg
  • Vláknina 16320 mg
  • Vitamín A 16320 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.

  • 2

    Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.

  • 3

    Výpek z masa svaříme na polovinu.

  • 4

    Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.

Komentáře k receptu