Bazalkové pesto s avokádem
Suroviny
- 40 g Ořechy vlašské
- 50 g Sýr Gran Moravia
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Avokádo
- 3 hrst Bazalka
- 1 hrst Máta
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 6848 mg
- Vitamín A 6848 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.
-
2
Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.