Kukuřičné bezlepkové tortilly s fazolí, kukuřicí a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 230 g Fazole červené sterilované
  • 80 g Salát listový Dubáček
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Avokádo
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Tortilly bezlepkové
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 831.8 mg
  • Vláknina 22691.4 mg
  • Vitamín A 22691.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá omytá rajčata pokrájíme na plátky. Z omytých listů salátu setřememe vodu, dáme je do mísy, pokapeme je sezamovým olejem, ochutíme čerstvě pomletým citrónovým pepřem a salát promícháme.

  • 2

    Omytá 2 avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky, dužinu vyškrabeme lžicí do mísy. Přidáme k ní 2 utřené stroužky česneku, sůl, pepř a omytý, nadrobno pokrájený kopr a dužinu se všemi ingrediencemi dobře promícháme.

  • 3

    Červené fazole v chilli omáčce si v rendlíku ohřejeme, přidáme scezenou cukrovou kukuřici a směs promícháme.

  • 4

    Na talíře dáme ohřáté bezlepkové kukuřičné tortilly. Na každou poklademe listy salátu, na které rozetřeme kopečky avokádové dužinu. Na dužinu rozdělíme fazolovou směs i s omáčkou, povrch ozdobíme plátky rajčat a hned teplé tortilly servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu