Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Salát ledový
  • 220 g Sýr Cottage
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Avokádo
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Česnek medvědí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 386.7 mg
  • Draslík 839.2 mg
  • Vláknina 15745.6 mg
  • Vitamín A 15745.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.

  • 2

    Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.

  • 3

    Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.

Komentáře k receptu