Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Telecí svíčková
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1 kávová lžička Dijonská hořčice
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 462.1 mg
  • Vláknina 3339.5 mg
  • Vitamín A 3339.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné.

  • 2

    Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře.

  • 3

    Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.)

  • 4

    Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí.

Komentáře k receptu