Proteinová zmrzlina z batátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 346.7 mg
 - Vláknina 5361 mg
 - Vitamín A 5361 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
 - 
                                2
Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
 - 
                                3
Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.