Nakládané zelí - zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 60 kostka Sacharin
  • 300 g Sůl
  • 12 ks Cibule
  • 2 ks Deko
  • 1.5 l Ocet kvasný lihový
  • 3.5 l Voda pitná
  • 12 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 balení Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3963 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 739.9 mg
  • Vláknina 21367 mg
  • Vitamín A 21367 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.

  • 3

    Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)

  • 4

    Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.

  • 5

    Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.

Komentáře k receptu