Nakládané zelí - zelný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3963 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.9 mg
- Vláknina 21367 mg
- Vitamín A 21367 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno. 
- 
                                2Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme. 
- 
                                3Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.) 
- 
                                4Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne. 
- 
                                5Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        