Rajčatová polévka

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 66.6 g Tuk
  • 0.1 g Bobkový list
  • 33.2 g Cukr krupice
  • 100 g Rýže loupaná
  • 6.6 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 141.3 mg
  • Vláknina 1269.3 mg
  • Vitamín A 1269.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.

  • 2

    Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.

  • 3

    Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.

  • 4

    Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.

  • 5

    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu