Sachrdort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 358.5 mg
  • Vláknina 6770 mg
  • Vitamín A 6770 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.

  • 3

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.

  • 4

    Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.

Komentáře k receptu