Nebe v hubě
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 350 g Ořechy vlašské
 - 200 g Cukr krupice
 - 80 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr krupice
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Rum
 - 2 kávová lžička Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1.5 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 120.5 mg
 - Draslík 176.1 mg
 - Vláknina 7898.9 mg
 - Vitamín A 7898.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 175 °C.
 - 
                                2
Těsto připravíme z uvedených surovin a rozdělíme na dvě poloviny. Každou rozválíme a vyložíme jimi plechy.
 - 
                                3
První placku v předehřáté troubě pečeme asi 12 – 15 minut.
 - 
                                4
Na druhou placku poklademe směs, kterou připravíme z jemně sekaných ořechů, které na pánvi smícháme s ostatními surovinami na směs a smažíme za stálého míchání, až směs zezlátne. Když směs lehce zchladne, poklademe ji rovnoměrně na druhou, neupečenou placku. Poté vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 10 – 15 minut.
 - 
                                5
Na krém svaříme mléko, do něhož zašleháme mouku, solamyl a cukr. V míse utřeme změklé máslo s vanilkovým cukrem do pěny. Když mléčná směs vychladne, postupně, po malých částech zatíráme do máslové směsi. Dbáme, aby se nám krém nesrazil.
 - 
                                6
Placku bez ořechové směsi potíráme rumem, až se vsákne. Poté natřeme krémem a přiložíme druhou placku, aby byly ořechy nahoře. Necháme do druhého dne uležet. Poté krájíme a podáváme.