Salát s marinovanou dýní a hříbky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 220 g Dýně
 - 50 g Salát Rosso
 - 50 g Salát Polníček
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Badyán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej dýňový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 452.9 mg
 - Vláknina 12612.5 mg
 - Vitamín A 12612.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
 - 
                                2
Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
 - 
                                3
Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
 - 
                                4
Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.