Hruška a jablka s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 2 polévková lžíce Růžová voda
  • 2 polévková lžíce Olej kokosový
  • 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 4 polévková lžíce sirup agávový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 615.3 mg
  • Vláknina 21998.5 mg
  • Vitamín A 21998.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy a loupané mandle si namočíme do studené vody několik hodin předem. Poté je pokrájíme na menší kusy a dáme do mixéru. Přidáme k nim zrníčka ze 2 vanilkových lusků, agávový sirup, vodu, špetku soli, kokosový olej a vše mixujeme tak dlouho, až vznikne hladký vanilkový krém.

  • 2

    Omytá jablka a hrušku osušíme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jadřince, ovoce pokrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy. Posypeme je skořicí, pokapeme olejem, sirupem, přidáme omyté sušené brusinky a hrozinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Ovoce polijeme vanilkovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu