Zapečená krupicová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 130 g Pšeničná krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 114.7 mg
  • Vláknina 2115 mg
  • Vitamín A 2115 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1556.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucího mléka přidáme špetku soli a přisypáváme tence krupici.

  • 2

    Za stáleho míchání uvaříme v hustou kaši.

  • 3

    Necháme prochladnout, promícháme s cukrem a žloutky, rozinkami a vanilkou.

  • 4

    Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do předem zahřáté trouby.

Komentáře k receptu