Marinovaná červená řepa se zeleninou
Suroviny
- 180 g Červená řepa
 - 60 g Salát Rosso
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Ocet jablečný
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 0.5 ks Fenykl čerstvý
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce sirup agávový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1669 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1318.5 mg
 - Vláknina 22771.2 mg
 - Vitamín A 22771.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.
 - 
                                2
Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.
 - 
                                3
Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.
 - 
                                4
Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.
 - 
                                5
Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.
 - 
                                6
Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.