Plněné žampióny s pikantními oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 25 g Ořechy burské pražené
  • 100 g Pistácie
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 3 ks Rajčata sušená Bio
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2313.3 mg
  • Vláknina 26069.6 mg
  • Vitamín A 26069.6 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme náplň do žampiónů: večer před přípravou namočíme loupané mandle (přibližně 25ks), pistácie a loupané burské oříšky ((přibližně 30ks) do studené vody. Druhý den oříšky scedíme a v sítu je promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. Očištěnou lahůdkovou cibulku (bílou část) a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a vše dáme do mixéru. Přidáme ještě omytou petrželovou nať, sůl, pepř, kvalitní olivový olej, 2 lžíce vody a směs rozmixujeme na polohrubou hustou kaši.

  • 2

    Sušená rajčata pokrájíme na tenké proužky. Malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu posekáme na drobné kousky. Omyjeme si 4 lístky z máty peprné (1 lžíce).

  • 3

    Do oříškové náplně zamícháme posekané chilli a sušená rajčata. Očištěné a omyté 4 větší (mladé) žampiony naplníme připravenou oříškovou náplní, na každý položíme lístek z máty a servírujeme.

Komentáře k receptu