Galety se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 929 mg
  • Vláknina 6879.8 mg
  • Vitamín A 6879.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny nakrájíme na kousky, podusíme na oleji s česnekem, na plátky a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Máslo rozpustíme, přidáme mouku, osmahneme a za stálehé míchání přilijeme mléko, aby vznilka hustší kaše-bešamel.

  • 3

    Chvíly povaříme, nalijeme na žampióny, promícháme, přidáme koření, sůl a podusíme.

  • 4

    Směsí plníme teplé galety nebo palačinky.

Komentáře k receptu