Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 4 ks Banány
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Svatojánský chléb - karobový prášek světlý
  • 3 polévková lžíce Olej kokosový
  • 2 polévková lžíce Slunečnice loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 186 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 172 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2490.8 mg
  • Vláknina 64303 mg
  • Vitamín A 64303 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.4 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.

  • 2

    Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.

  • 3

    Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.

  • 4

    Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu