Mražený voňavý ořecho-čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Sezam - semena
  • 100 g Karob
  • 50 g Konopné semínko loupané
  • 60 ml Voda pitná
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Datle medjool
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • 3 polévková lžíce Olej kokosový
  • 1 polévková lžíce sirup agávový
  • 1 polévková lžíce Maca prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1063.8 mg
  • Vláknina 57490.7 mg
  • Vitamín A 57490.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 14.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, konopná semínka a sezam dáme do mixéru. Přidáme k nim sůl, sirup, vodu, karobový prášek, strouhaný kokos, prášek maca a vše rozmixujeme. Během mixování přidáme na kousky pokrájené omyté datle, čerstvé omyté fíky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku a olej. Mixujeme do doby, až budeme mit polohusté, hladké těsto.

  • 2

    Těsto dáme na vál, přidáme k němu na malé kousky pokrájenou kvalitní čokoládu, pokrájené piniové oříšky a vše zpracujeme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále rozválíme na placku, opatrně ji dáme do připravené formy, uhladíme ji a vložíme na hodinu do mrazničky.

  • 3

    Po hodině koláč nakrájíme na porce a servírujeme.

Komentáře k receptu