Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák obecný
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 300 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Olivy černé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 635.1 mg
  • Vláknina 6077.5 mg
  • Vitamín A 6077.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.

  • 2

    Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu