Fettuccine s kuřecím masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 80 ml Víno bílé
  • 170 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Anglická slanina
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 899 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 119.1 mg
  • Draslík 723.1 mg
  • Vláknina 7962.3 mg
  • Vitamín A 7962.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.

  • 3

    Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu