Fettuccine Primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 155 g Hrášek
  • 155 g Sójové boby
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 155 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 69.4 mg
  • Draslík 600.8 mg
  • Vláknina 13711.5 mg
  • Vitamín A 13711.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu