Sýrové nočky z parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 31.7 mg
  • Vláknina 375.6 mg
  • Vitamín A 375.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osoleném mléce s máslem rozvaříme strouhanku na kaši.

  • 2

    Do vychladlé směsi přidáme vejce, žloutek, prosátou mouku, nastrouhaný srý, okořeníme a zkypříme sněhem z bílků.

  • 3

    Z těsta odkrajujeme nočky a vaříme je 3-4 minuty.

  • 4

    Nočky jsou vhodné do čirých vývarů.

Komentáře k receptu