Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 375 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 458.7 mg
  • Draslík 274.2 mg
  • Vláknina 5967.3 mg
  • Vitamín A 5967.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu