Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.

  • 2

    Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.

Komentáře k receptu