Pečená podzimní zelenina se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 600 g dýně máslová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 63.6 mg
  • Vláknina 4355 mg
  • Vitamín A 4355 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta.

  • 2

    Cibuli přepůlíme a pak rozčtvrtíme. K cibuli přidáme dýni, zakápneme pěti lžícemi oleje a promícháme. Přidáme i nasekané listy šalvěje. Osolíme, opepříme a pečeme 20 minut na 180 °C.

  • 3

    Poté přidáme nakrájenou cuketu a pečeme dalších 10 minut.

  • 4

    Poté zastříkneme octem a posypeme sýrem (ještě horké). Až sýr trochu roztaje, můžeme podávat.

Komentáře k receptu