Bacochy
Suroviny
- 250 g Tvaroh tučný
 - 100 g Cukr krupice
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 21 g Droždí
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Rum
 - 130 ml Olej rostlinný
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Ztužovač šlehačky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 242 mg
 - Draslík 180.7 mg
 - Vláknina 5060.3 mg
 - Vitamín A 5060.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 103.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.
 - 
                                3
V mezičase připravíme náplň a drobenku.
 - 
                                4
Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.
 - 
                                5
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.
 - 
                                6
Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.
 - 
                                7
Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.