Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Ořechy vlašské
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 20 g Rozinky zlaté
  • 1 ks perníkový medový plát
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 4740 mg
  • Vitamín A 4740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme zhruba 75 g na menší kousky nalámané čokolády, hrnec odstavíme a postupně přidáme i zbytek čokolády a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Vmícháme nasekané vlašské ořechy a zlaté rozinky.

  • 2

    Směs vlijeme do suché silikonové formy na tabulkovou čokoládu, rozetřeme a formou několikrát bouchneme o pracovní desku stolu, abychom neměli vzduchové bublinky. Shora do čokolády zamáčkneme jeden perníkový medový plát a čokoládu necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu