Cassoulet s klobáskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Anglická slanina
  • 600 g Fazole černé
  • 25 g Husí sádlo
  • 140 g Vepřová kůže
  • 300 g klobása česneková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1656.4 mg
  • Vláknina 33968.3 mg
  • Vitamín A 33968.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.

  • 2

    Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.

  • 3

    Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.

  • 4

    Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.

  • 5

    Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.

  • 6

    Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.

Komentáře k receptu