Studená tvarohová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 17.3 mg
  • Vláknina 207.8 mg
  • Vitamín A 207.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozetřeme tvaroh dohladka.

  • 2

    Olej promícháme s octem, solí, pepřem a směs vmícháme k tvarohu. Nakonec do omáčky přimícháme jemně nasekanou petrželku (nebo bazalku.)

  • 3

    Omáčku necháme před podáváním v chladu odležet.

Komentáře k receptu