Krémová křenová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Křen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 351.5 mg
  • Vláknina 3237.5 mg
  • Vitamín A 3237.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.

  • 3

    Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu