Dýničky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 156.9 mg
 - Draslík 46.2 mg
 - Vláknina 9533.7 mg
 - Vitamín A 9533.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Opláchnutou dýni nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě zhruba čtvrt hodiny, až je dýně měkká. Dýni slijeme a rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
V misce dobře promícháme trochu vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, droždí a necháme vzejít.
 - 
                                4
V míse promícháme rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko, cukr, rozmixovanou dýni, rozšlehané vejce a vzešlý kvásek. Poté postupně vmícháme mouku, v níž jsme rozmíchali sůl a nastrouhaný muškátový oříšek. Vypracujeme hladké těsto, pod utěrkou ho necháme vzejít.
 - 
                                5
Z vykynutého těsta tvoříme menší bochánky (malou část si necháme na stopky), nožem je dokola 8x nakrojíme, uprostřed uděláme důlek, do něj „zapíchneme z těsta utvořenou „stopku“, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova zhruba 25 minut.