Vepřové filé s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 300 g Vepřová kýta
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 1035.4 mg
  • Vláknina 6426.5 mg
  • Vitamín A 6426.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty.

  • 3

    Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu