Vegetariánský arašídový vývar
Suroviny
- 100 g Máslo arašídové
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 400 g rajčata v plechovce
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Arašídy
 - 1 kávová lžička Kajenský pepř
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Olej kokosový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1459 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 1095.7 mg
 - Vláknina 19510 mg
 - Vitamín A 19510 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule nakrájíme na jemno a smažíme je 5-7 minut na oleji. Vmícháme utřený česnek a zázvor a ještě 2 minuty povaříme.
 - 
                                2
Přidáme i kajenský pepř, koriandr a sůl. Po dvou minutách přidáme i oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, na kostičky nakrájenou papriku, vývar, arašídové máslo, rajčata, fazole a kokosové mléko. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-30 minut.
 - 
                                3
Když už jsou brambory měkké, dochutíme limetkovou šťávou.
 - 
                                4
Podáváme posypané nahrubo nasekanými arašídy.