Mřížkové taštičky z listového těsta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Hrozinky
  • 600 g Jablka
  • 400 g Listové těsto
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 10 g Pudink vanilkový
  • 0.3 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 117.7 mg
  • Vláknina 5334.8 mg
  • Vitamín A 5334.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme náplň. Jablka oloupeme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme, přidáme cukr dle potřeby, skořici, sekané ořechy, rozinky, pudinkový prášek a vše smícháme dohromady.

  • 2

    Listové těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu postupně vyválíme na moukou podsypaném vále do obdélníkového tvaru. Obdélník po delší straně např. rádlem nebo kráječem na pizzu rozkrojíme na poloviny. Jednu širší a jednu užší. Tu širší rozdělíme na čtyři díly a na každý díl dáme kopeček jablečné náplně. Užší díl prořízneme po celé délce speciálním mřížkovacím válečkem, mřížku roztáhneme a celý díl položíme na připravené spodní díly taštiček s náplní. Pevnou cukrářskou kartou u taštiček zarovnáme mírným oříznutím všechny strany. Tím se taky zafixuje mřížka.

  • 3

    Taštičky urovnáme na pečící plech a vložíme do více rozehřáté trouby, později příkon tepla trochu zmírníme. Po vychladnutí taštičky pocukrujeme.

Komentáře k receptu