Salát s kuřecím masem, rajčátky a mátou
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Salát římský
- 8 ks Cherry rajčátka
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 984 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2900 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 5810.7 mg
- Vláknina 50988.4 mg
- Vitamín A 50988.4 mg
- Vitamín B6 4.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1255.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme dresink. 
- 
                                2Do mísy dáme na proužky nakrájený salát a kapustu, nasekanou mátu a koriandr, přepůlená rajčátka. 
- 
                                3Kuřecí maso osolíme a opepříme, nakrájíme na malé kostičky a opečeme na nepřilnavé pánvi nasucho. Po vychladnutí je přidáme do salátu. 
- 
                                4Dresinkem zalijeme těsně před podáváním. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        