Bibimbap
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 697 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1501.4 mg
 - Vláknina 18867.5 mg
 - Vitamín A 18867.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 337.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou.
 - 
                                3
Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý.
 - 
                                4
Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou).