Bramborová polévka s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Slanina vepřová
  • 20 g Tuk
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2.75 l Hovězí vývar základní
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1955 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 824.5 mg
  • Vláknina 4380.4 mg
  • Vitamín A 4380.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na tuku.

  • 2

    Na slanině osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na hrubém struhadle nastrouhané syrové brambory. Potom vše zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a vaříme do změknutí brambor.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou.

Komentáře k receptu