Koroptví polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Koroptev
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 177 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 626.1 mg
  • Vláknina 11440.5 mg
  • Vitamín A 11440.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve oškubeme, vykucháme a důkladně očistíme.

  • 2

    Vložíme je do studené vody a přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu a 6 zrnek pepře.

  • 3

    V jiné nádobě si uvaříme nakrájené hříbky či sušené houby, které jsme však předem namočili asi na 15 minut.

  • 4

    Uvařené maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kousky a opět vložíme i s uvařenými houbami do polévky. Necháme krátce povařit.

  • 5

    Na talíře vložíme najemno nakrájené nudličky z omelety a přelijeme horkou polévkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu