Karamelizovaná růžičková kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 5.1 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Kapusta růžičková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 12.1 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu očistíme a dusíme 7 minut skoro doměkka. Poté je přepůlíme na polovinu a osolíme.

  • 2

    Olivový olej rozpálíme v hluboké pánvi. Přidáme kapustu řezem dolů a 5 minut smažíme dohněda. Poté je otočíme a ještě 3 minuty smažíme.

  • 3

    Dáme je na servírovací talíř a zalijeme je šťávou z citronu.

  • 4

    Podáváme.

Komentáře k receptu