Dunajské vlny
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
 - 250 g Tuk Hera jedlý
 - 500 g Kompot meruňkový
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 136.4 mg
 - Draslík 206.2 mg
 - Vláknina 5418.2 mg
 - Vitamín A 5418.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
 - 
                                3
Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
 - 
                                4
Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.