Okurkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Okurka salátová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 96948 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 349.2 mg
  • Vláknina 6856.5 mg
  • Vitamín A 6856.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky oloupeme a nastrouháme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájenou zelenou petrželovou nať a žloutky, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu