Chipsy ze sladkých brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ml řepkový olej
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Kajenský pepř
  • 4 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1.5 polévková lžíce Paprika sladká mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276.5 mg
  • Vláknina 3045.2 mg
  • Vitamín A 3045.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandolínou nakrájíme batáty na tenké plátky (nebo můžeme udělat i spirály, pokud na to máme přístroj).

  • 2

    V hluboké pánvi necháme rozpálit olej.

  • 3

    V malé misce smícháme všechny ostatní ingredience a polovinou posypeme brambory. Smažíme několik minut dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

  • 4

    Necháme je okapat na papírovém ručníku, a ještě vlhké od oleje posypeme zbylou kořenící směsí.

  • 5

    Po vychlazení podáváme.

Komentáře k receptu