Pudinkový dezert s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana ke šlehání 33%
  • 1 ks Vanilkový pudink
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 153.6 mg
  • Vláknina 4006 mg
  • Vitamín A 4006 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.

  • 2

    Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.

  • 3

    Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.

Komentáře k receptu