Dvojbarevný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 500 g Tvaroh polotučný
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 157.6 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 2762.5 mg
  • Vitamín A 2762.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě mouky smícháme se strouhaným tvrdým máslem, jedním vejcem a vodou. Vypracujeme drobenku, ze které poté uděláme kuličku těsta. To zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici.

  • 2

    Poté z těsta vyválíme asi 2 mm tlustý plát a přeneseme ho do koláčové formy. Propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 180°C.

  • 3

    Mezitím si připravíme náplň:

  • 4

    Čokoládu necháme rozpustit (například na vodní lázni) a necháme ji trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.

  • 5

    Tvaroh vyšleháme spolu se smetanou, vanilkovým cukrem a cukrem moučkovým. Jedno po druhém přidáme zbylá tři vejce. Směs rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme čokoládu.

  • 6

    Troubu snížíme na 160 °C.

  • 7

    Na předpečený korpus rozdělíme náplň, a to tak, že doprostřed dáme 2 lžíce bílé náplně, a na ni pak dvě lžíce hnědé náplně. Poté na hnědou náplň dáme zase dvě lžíce bílé náplně a pokračujeme do spotřebování. Náplně se pěkně rozloží po celém korpusu a vytvoří nádhernou strukturu.

  • 8

    Pečeme 40 minut.

Komentáře k receptu