Brambory zapečené s uzeným masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1302 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 313.3 mg
  • Draslík 883 mg
  • Vláknina 13275.2 mg
  • Vitamín A 13275.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci.

  • 3

    V troubě pokrm zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu